bedrijfsyoga

Het beoefenen van yoga heeft een bewezen positieve invloed op de productiviteit van werknemers: het vermindert stress, verbetert de focus en helpt bij fysieke klachten. Daarom biedt Yoga Maasland toegankelijke bedrijfsyoga-programma’s om bij te dragen aan het welzijn van uw personeel en daarmee aan uw interne efficiency.

Voordelen van yoga op de werkvloer:

»   minder stress
»    betere concentratie & focus
»    meer vitaliteit

»    betere onderlinge sfeer 
»    meer ruimte voor creativiteit
»    hogere productiviteit

»    effectiever werken
»    minder fysieke klachten
»    minder ziekteverzuim

Tijdens de lessen doen we oefeningen om (werkgerelateerde) stress en fysieke klachten (zoals RSI of rug/nekproblemen) te verminderen. De lessen bestaan uit meditatie-/focus oefeningen, houdingen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

4 pijlers

Yoga kent een lange geschiedenis met vele stromingen.  Hatha yoga is de vorm van yoga waar wij ons op richten tijdens de lessen en het is ook het deel van yoga dat door de medische en wetenschappelijke wereld de laatste decennia is onderzocht en omarmt.

Tijdens de lessen komen vier pijlers van yoga aan bod: houdingen, meditatie, adem en ontspanning. 

Door lichamelijke oefeningen te combineren met ademhalingsoefeningen en ze met aandacht uit te voeren breng je lichaam en geest samen, wat vervolgens het algehele welzijn ten goede komt. De denkwijze dat het iets zweverigs is, is achterhaald.

Veelgestelde vragen bedrijfsyoga

Kan iedereen meedoen aan de lessen?

Jazeker! De lessen zijn laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen, dus ook voor degenen die niet eerder yoga hebben beoefend. 

Welke materialen zijn er nodig?

Wij verzorgen alle materialen die nodig zijn voor de yogales. 

Waar vinden de lessen plaats? 

Om het voor uw werknemers zo makkelijk mogelijk te maken, kom ik uw kant op. Of we gaan naar de Studio in Maasland.

Wat voor kleding draagt u tijdens een yogales? 

Dit is afhankelijk van de soort les en uw wensen. We kunnen lessen verzorgen waarbij het niet nodig is om speciale kleding te dragen. Wanneer het een meer fysieke les is adviseer ik wel aan om comfortabele (sport)kleding dragen.

Hartelijke groet, 

Saskia